Atpūta Pilsētā un sabiedrībā
Rīgas restorānu nedēļas vizuālais noformējums

Pēc ilgākas pauzes pie gardēžiem ir atgriezusies Pavasara Rīgas restorānu nedēļa un tā šogad norisināsies no 18. aprīļa līdz 1. maijam. Pasākumā, kas, kā ierasts, fokusējas uz vietējiem, svaigiem, krāsainiem un sezonāliem produktiem, piedalīsies vairāk nekā 30 restorāni.

Rīgas restorānu šefpavāri ir sagatavojuši īpašas trīs kārtu maltītes, kuras apmeklētājiem būs iespēja nobaudīt par 20, 25 vai 30 eiro.

"Rīgas restorānu nedēļa, kas, saistībā ar Covid-19 pandēmiju pasaulē, ilgāku laiku nebija pieejama kā vietējiem iedzīvotājiem, tā pilsētas viesiem, ir atgriezusies galvaspilsētas restorānos. Mūsu mērķis šogad ir palīdzēt tūrisma un viesmīlības nozares uzņēmumiem iespējami ātrāk atgūties no krīzes, un Rīgas restorānu nedēļa ir viens no pirmajiem soļiem šī mērķa sasniegšanā. Patiesi priecē lielā restorānu interese piedalīties – starp dalībniekiem ir gan ilggadēji Restorānu nedēļas dalībnieki, gan jaunpienācēji. Sabiedriskajai dzīvei atgriežoties teju ierastajos rāmjos, Pavasara Rīgas restorānu nedēļa ir īstais brīdis, kad gardēžiem piedzīvot galvaspilsētas šefpavāru talantu un varēšanu," uzsver Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras direktors Fredis Bikovs.

Rīgas restorānu nedēļa jau vairāku gadu garumā vietējiem iedzīvotājiem un pilsētas viesiem piedāvā atklāt jaunus un vēlreiz iemīlēt jau iecienītos restorānus. Tās mērķis ir izcelt Latvijas un Baltijas reģionam raksturīgās nianses piesātinātajā pasaules garšu valstībā, nezaudējot mums raksturīgos produktus un pagatavošanas metodes.

“Gan restorāni, gan šefpavāri Rīgas restorānu nedēļu ir īpaši gaidījuši. Pēc ilgāka pārtraukuma mums atkal ir iespēja pārsteigt savus klientus. Kā jau ierasts, restorānu nedēļas piedāvājumos dominē mūsdienu latviešu virtuvei raksturīgi produkti, tomēr šogad ēdienkartēs atrodami arī vairāki ārvalstu virtuvēm raksturīgi akcenti, līdz ar to apmeklētājiem ir plašākas izvēles iespējas. Mēs ceram, ka pēc diviem pandēmijas gadiem, Rīgas restorānu nedēļa būs tik ļoti nepieciešamais “grūdiens”, lai atkal atgrieztu restorānos apmeklētājus un pilsētā dzīvīgumu,” saka  Latvijas Restorānu biedrības valdes loceklis Ēriks Dreibants.

Trīs maltītes 30 eiro vērtībā būs iespējams izbaudīt šajos restorānos: trīs pavāru restorāns "Tam labam būs augt", pieci elementi, Amber, AOK City, CUT, DOM, Esplanāde, Entresol, Fabrikas restorāns, Garage, Grand Palace hotel restorāns, Ferma, Kaļķu vārti, Kolonāde. Mūsu stāsti…, La Kanna, Mio, Ogle, Osta, Rosemarine, Rūm. sarunu bārs, Snob, Steiku Haoss, Two more beers, Whitehouse, Zilā govs. 

Savukārt, Pavasara Rīgas restorānu nedēļas ēdienkarte 25 eiro vērtībā būs pieejama restorānos AC Lounge, B-Bārs, Beef room, Bon Vivant, Čemodāns, Duvel's Pub, OZO, Tinto. 

Trīs kārtu maltīti 20 eiro vērtībā piedāvās restorāni Cabo Cafe un Medus.

Restorānu piedāvājums ir pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju.

Ar Pavasara Rīgas restorānu nedēļas ēdienkartēm var iepazīties LiveRiga mājaslapā.

Šajā gadā ir izveidots arī īpašs restorānu izvēles tests, kas neizlēmīgajiem un šaubīgajiem atvieglos lēmuma pieņemšanu par to, kur ieturēt maltīti. Atbildot uz vairākiem precizējošiem jautājumiem, testa beigās, balstoties uz individuālajām vēlmēm, tiek atlasīti vairāki restorāni, kurus iespējams apmeklēt Pavasara Rīgas restorānu nedēļas ietvaros. 


Vizuālos materiālus šīs sezonas Restorānu nedēļai gatavojis talantīgais un pasaulē atzītais ilustrators Roberts Rūrāns.

Pavasara Rīgas restorānu nedēļu organizē Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra.

Informāciju sagatavoja: Ance Tarvida galvenais projektu vadītājs Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra, e-pasts: ance.tarvida@riga.lv