Ziema un aukstums: Rīgas šefpavāru silto kokteiļu receptes

28. Decembris, 2018

Tie, kuriem patīk ziema, baudu, protams, gūst nevis no dubļainajām dienām, bet gan no patiesiem saliem, sniega un ziemas priekiem. Bet, kad ārā ir mīnusi un sniegputenis, lai kā mēs to neizbaudītu, vienalga gribas sasildīties. Siltie dūraiņi un cepures, adītas vilnas zeķes – tas viss rada patiesu ziemas noskaņu. Un tāpat arī karstie kokteiļi. Pat tad, kad mēs tos tikai paņemam rokās, jau kļūst nedaudz siltāk. Mēs palūdzām Rīgas restorānu, Live Riga dalībnieku, bārmeņiem padalīties ar gardu karsto kokteiļu receptēm.


Kokteilis “Kyoto Winterland”

no restorāna “COD” bārmeņa Kirila Baušina

Foto: publicitātes

Sastāvdaļas: matcha tēja – 2 g., citronzāles sīrups – 15 ml., kokosriekstu sīrups – 15 ml., piens – 150 ml.

Pagatavošana: visas sastāvdaļas sajauc un silda līdz 80 grādu temperatūrai.

Ziemas kokteilis

no restorāna “Equus” bārmeņa Vaira Striksa

Sastāvdaļas: ābolu sula – 120 ml., bumbieru limonāde (viegli gāzēta) – 120 ml., vaniļas sīrups – 5 ml., anīss, kardamons, kanēļa miza.

Pagatavošana: ābolu sulu, limonādi un sīrupu sajauc un uzsilda. Pievieno anīsu, kardamonu un kanēli. Pasniedz, izrotājot ar kaltēta sarkanā apelsīna šķēli.

Kokteilis “Karstā dzērvene”

no “Skyline Bar” bārmeņa Elvja Masa

Foto: publicitātes

Sastāvdaļas: granātābolu sula – 5 ml., greipfrūtu sīrups – 10 ml., ingvera sīrups – 10 ml., skābo ķiršu biezenis – 20 ml., marakujas biezenis – 20 ml., dzērveņu sula – 200 ml.

Pagatavošana: sajauciet visas sastāvdaļas un karsējiet. Ielejiet krūzē, izrotājiet ar kaltēta apelsīna šķēli un kaltētām dzērvenēm.

Kokteilis “Granātābolu karstvīns”

no restorāna “Boulevard 33” vadītājas Martinas Korzānes

Sastāvdaļas: granātābolu sula – 500 ml., cukurs – 25 g., saldētas upenes – 70 g., ābolu sula – 250 ml., kanēļa standziņa, anīss – 1 zvaigznīte, krustnagliņas – 4 gab., pipari – 3 gab.,  apelsīns – 1 gab.

Pagatavošana: blenderī samaļ sasaldētās upenes, apelsīnu sagriež daiviņās.Kastrolī sajauc visas sastāvdaļas, uzsilda dzērienu, pievieno cukuru pēc garšas. Pasniedz ērtās keramikas krūzēs.