Rudens pikniks: noslēdzam grila sezonu

31. Oktobris

Pirmā novembra nedēļas nogale ir ideāls laiks piknikam. Pēdējās siltajās dienās tā vien gribas atvadīties no grila sezonas garšīgi, bet, pats galvenais, bez lielas gatavošanās. Šašliks jau ir apnicis, svaigi dārzeņi vairs nav tik aromātiski un apetīti raisoši, kā vasarā. Turklāt patiešām negribas gatavot sarežģītus ēdienus, bet gan baudīt rudenīgās debesis un fotografēties kritušajās lapās.


Rīkojot pikniku rudenī, neaizmirstiet par siltiem plediem un termosiem ar karstajiem dzērieniem. Un, protams, netraucēs arī interese par laika prognozēm, lai ērtā pasēdēšana nekļūtu par meklējumiem, lai atrastu vietu, kur patverties no lietus.

Kādu gardu, bet, pats galvenais – vienkāršu – ēdienu ņemt sev līdzi?

Ieskatīsimies Rīgas Centrāltirgū un uzzināsim, kas var noderēt no tirgus letēs atrodamā!

Pirmkārt, gaļu, ko nepieciešams marinēt jau iepriekš, mēs piedāvājam nomainīt pret mednieku desiņām un, piemēram, kupātiem. To visu jebkurai gaumei atradīsiet gaļas paviljonā.

Sakņu paviljonā pievērsiet uzmanību baklažāniem, ziedkāpostiem un ķirbjiem. Siltie salāti, kas pagatavoti no grilētiem dārzeņiem, ir lieliska alternatīva gurķiem un tomātiem. Un tas viss jācep uz oglēm, jāuzber nedaudz sāls un jāpievieno garšvielas un jāaplej ar olīveļļu un Balsamico Crema mērci. Par laimi, visas nepieciešamās piedevas Rīgas Centrāltirgū ir atrodamas plašā izvēlē.

Ar ķiploku ierīvēta un svaigiem zaļumiem apkaisīta brusketa ir lieliska ideja, lai aizstātu vasaras laikā apnikušo lavašu. Savukārt ar vienkāršas, taču ļoti gardas mērces, kas labi piemērota desiņām, recepti ar mums padalījās restorāna “Muusu” šefpavārs “Andrejs Bojarčenko”

“Pistou mērce”

Sastāvdaļas:

  • baziliks – 100 g.,
  • spināti – 30 g.,
  • ķiploks – 4 daiviņas,
  • sojas mērce – 40 ml.,
  • tomāti – 2 gab.,
  • Parmezāns – 50 g.,
  • olīveļļa – 70 ml.,
  • ciedru vai lazdu rieksti – 20 g.

Pagatavošana. Tomātus nomazgā un blanšē, noņem mizu un izņem sēklas. Sagriež, ieliek blenderī, pievieno sagrieztu baziliku, adžiku, spinātus, notīrītu ķiploku, ielej eļļu.

Visu samaļ, līdz tiek iegūta viendabīga masa.

Masai pievieno smalki sarīvētu Parmezānu, sojas mērci un riekstus, sāli pēc garšas. Visu kārtīgi samaisa un vēlreiz samaļ blenderī. Mērce gatava!

Labu apetīti!

Rīgas Centrāltirgus darba laikus iespējams uzzināt šeit 

Informācija pircējiem pieejama šeit

Bet šeit atrodama informācija pārdevējiem