Rīgas šefpavāru pankūku receptes

15. Februāris

Līdz ar Meteņiem daļa Rīgas iedzīvotāju atzīmē citus svētkus – Masļeņicu. To, vai svinēt šos svētkus, katrs var izlemt pats, bet diez vai kāds atteiksies no gardām pankūkām ar visdažādākajām piedevām. Rīgas restorānu – LIVE RIGA partneru – šefpavāri dalās ar īpašām receptēm, kuras jūs – riga.lv lasītāji – varat izmēģināt mājās paši. 


1.Crepe Suzette no viesnīcas “Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel” restorāna šefpavāra Oļega Soročina

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • milti – 250 g.,
  • olas – 3 gab.,
  • piens – 250 ml.,
  • apelsīnu sula no ½ apelsīna,
  • izkausēts sviests – 2 ēdamkarotes.

Apelsīnu mērcei:

  • sviests – 50 g.,
  • sula un mīkstums no 1 apelsīna,
  • cukurs – 4 ēdamkarotes,
  • liķieris Grand Marnier – 2 ēdamkarotes.

Pagatavošana: Apelsīnu sulai un mīkstumam pievieno cukuru un vāra aptuveni 5 minūtes. Kad cukurs izkūst, noņem no uguns un pievieno sviestu. Uzmanīgi visu samaisa. Beigās pievieno liķieri.

Pankūkas cep, kā parasti, nelielā eļļas daudzumā. Gatavās pankūkas aplej ar apelsīnu mērci. Var pasniegt ar vaniļas saldējumu.

2.Plānās biezpiena pankūkas no restorāna “Niklāvs” šefpavāres Sarmītes Neimanes

Foto: publicitātes

Sastāvdaļas:

  • Biezpiens – 400 g.,
  • piens – 500 ml.,
  • olas – 4 gab.,
  • milti – 400 g.,
  • cukurs – 2 ēdamkarotes,
  • vaniļas cukurs,
  • sāls – pēc garšas,
  • augu eļļa cepšanai,
  • sviests -  pankūku ieziešanai.

Pagatavošana: Biezpienu ieliek traukā, sakuļ ar rokas blenderi, pievieno olas, cukuru, vanilīnu un sāli, daļu piena. Sajauc ar mikseri, līdz tiek iegūta viendabīga masa.

Miltus izkāš caur sietu, pievieno mīklai, pielej atlikušo pienu un vēlreiz kārtīgi samaisa.

Pankūkas cep uz labi uzsildītas un ar eļļu ieziestas pannas. Katru gatavo pankūku liek uz šķīvja un ieziež ar sviestu. Pasniedz ar krējumu, ievārījumu vai augļiem.

3.Cukīni pankūkas ar Čedaras siera mērci un sāļo maurloku putukrējumu no restorāna “Aqua Luna” šefpavāres Madaras Bataragas

Foto: publicitātes

Sastāvdaļas (4 personām):

Pankūkām:

  • Cukīni – 300 g. (1 gab.),
  • olas- 2 gab.,
  • kartupeļi – 2 gab.,
  • sāls - 1 tējkarote,
  • Čedaras siers – 100 g.,
  • milti – 40 g.,
  • Panko rīvmaize – 30 g.,
  • eļļa.

Siera mērcei:

  • Čedaras siers – 50 g.,
  • saldais krējums – 0,15 l.,
  • cietais siers – 30 g.,
  • Maurloki.

Putukrējumam:

  • saldais krējums – 0.02 l.,
  • maurloki – 20 g.

Pagatavošana: Cukīni un Čedaras sieru sarīvē uz rupjās rīves, kartupeļus - uz smalkās rīves, pievieno olas, sāli, miltus un panko rīvmaizi. Cep nelielas pankūciņas. Gatavo mērci. Pannā ielej saldo krējumu, ļauj, lai nedaudz reducējas, pievieno abus iepriekš sarīvētos sierus un sāli, ja nepieciešams. Kad siers izkusis un mērce ieguvusi viendabīgu konsistenci, tā ir gatava.

Gatavo putukrējumu. Ar mikseri saputo saldo krējumu, pievieno sāli un maurlokus. Pasniedz pankūkas ar silto siera mērci un sāļo putukrējumu.

4.Bezglutēna vegānu pankūkas ar kokosriekstu pienu, Kanādas kļavu sīrupu no restorāna “Gutenbergs Terase” šefpavāra Ērika Līvmaņa.

Sastāvdaļas (8 personām):

  • Kokosriekstu piens - 750 ml,
  • milti – 450 g.,
  • Chia sēklas - 2 ēdamkarotes,
  • Extra virgin kokosriekstu eļļa - 50 ml.

Pagatavošana: Kokosriekstu pienā iemaisa Chia sēklas. Caur sietu iesijā miltus, samaisa un atstāj pastāvēt 10 – 15 minūtes. Pievieno kokosriekstu eļļu. Cep uz teflona pannas un servējot bagātīgi pārlej ar kļavu sīrupu, dekorē ar svaigām ogām pēc pašu vēlēšanās!


Riga.lv apskatos iekļauti tikai restorāni, kafejnīcas un bāri, kas ir Live Riga un Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) partneri. Apskati netiek publicēti komerciāliem nolūkiem.