Rīgas Centrāltirgū atvērts Gastronomijas paviljons (FOTO)

15. Janvāris

Šodien pēc remonta apmeklētājiem atvērts Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljons. Gaišas un plašas telpas ar jaunajām letēm un mirdzošām vitrīnām, smaidīgiem un svinīgi ģērbtiem pārdevējiem un liels pircēju pūlis – vieni izbauda jaunievedumus, citi cenšas atrast savu iecienītāko tirgotāju, kas tagad atrodas citur, bet ir arī tādi, kuri nespēj pierast pie tā, ka “atkal viss pārkārtots”. Bet apmierināto, kā novēroja Rīga.lv žurnālisti, tomēr ir vairāk.


Foto: Riga.lv

Gastronomijas paviljons, kas ilgu laiku apmeklētājiem bija slēgts rekonstrukcijas dēļ, nu ir pilnībā izremontēts.

Foto: Riga.lv

Iespējams, ar neapbruņotu aci iespējams pamanīt tikai detaļas – sienas nokrāsotas gaišos toņos, uzstādītas mūsdienīgas vitrīnas, ieklāta jauna grīda, ventilācijas sistēma, pircēju ērtībām tagad šeit ir arī soliņi, lieli monitori un apstādījumi, kas priecē apmeklētāju acis. Bet patiesībā remonts skāris pilnīgi visus elementus, ja neskaita nesošās metāla konstrukcijas, ir mainījies dizains un tirgotāju izvietojums.

Foto: Riga.lv

Paviljons nosacīti sadalīts divās zonāstirdzniecības saliņās ar ierastajām gastronomijas precēm (pārtikas preces, maizes un konditorejas izstrādājumi), zemnieku un mājražotāju letes, kā arī uz laiku (kamēr tiek remontēts Piena paviljons) – letes ar piena produkciju (kopumā aptuveni 70 tirgotāji); otrā zona sastāv no ēdināšanas zonas, kur apmeklētājiem savus pakalpojumus piedāvā uzreiz vairāki ēdināšanas uzņēmumi, kuri dala kopīgu zāli ar sēdvietām pie galdiem.

Restorānu pagalmiņš, kurā īpaši Centrāltirgum izstrādātās konceptuālās tirdzniecības vietās izvietoti 27 sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi, paviljonu pildīs ar mājīguma sajūtu un lieliskiem ēdiena aromātiem.

Šeit tiks pārstāvēti vietējie ēdieni, bezglutēna produkti, eksotiskā virtuve, piemēram, vjetnamiešu ēdieni, burgeri, pankūkas, desiņas, pelmeņi. Citiem vārdiem sakot, ātri uzkost varēs ikviens gardēdis.

Paviljonā izvietoti arī tādu vietējo un galvaspilsētas viesu iecienīto ražotāju kā “Skrīveru saldumi”, “Dimdiņi”, “Austrumu garšas”, “Lāči”, “Ēlande”, “Latgolys Golds”, “Straupes piens”, “Latgales piens”, un citu, pārstāvji. Tāpat apmeklētājiem tiek piedāvāts plašs mājražotāju preču un pārtikas produktu klāsts.

Foto: Riga.lv

Foto: Riga.lv

Pirmie apmeklētāji nekautrējas dalīties ar saviem iespaidiem un, iegādājoties preces, kā jau pieņemts dzimšanas dienās, izsaka novēlējumus pārdevējiem.

Foto: Riga.lv

Aivars – pastāvīgs Rīgas Centrāltirgus apmeklētājs, dzīvo netālu. Saka, ka jau iepriekš uzzinājis, kur jaunajā paviljonā atradīsies viņa mīļākā lete ar vietējo piena produkciju un uzreiz arī nolēmis to apciemot. “Starp citu, es tā arī nepārtraucu nākt uz šo paviljonu – apmeklēju šeit rīkotos koncertus,” stāsta vīrietis, rādot fotogrāfijas ar paviljonu remonta laikā un pēc tā.

Foto: Riga.lv

Andris jaunajās telpās nejūtoties pārliecināts par sevi, saka, ka pagaidām viņam ir grūti pierast un atrast vajadzīgās preces. Viņš ieradies pēc piena produktiem no Teikas, nav zinājis, ka Piena paviljons ir slēgts uz remonta laiku, tāpēc pagaidām tikai apskata preces. “Uz veikaliem doties es negribu, tur viss ir dārgi. Galvenokārt iepērkos šeit, tirgū,” viņš stāsta.

Foto: Riga.lv

Zimuna un Lia viesojas no Vācijas, Rīgā ir pirmo reizi un nelielās vizītes laikā ir paguvušas iemīlēt mūsu pilsētu un vienu no tās galvenajiem cienastiem – vietējo šokolādi, ko arī cenšas izvēlēties, lai aizvestu mājās uz dzimteni.

Foto: Riga.lv

Sieviete ar ļoti pārsteidzošu vārdu – Biminita – arī ir pastāvīga pircēja tirgū. “Šeit tagad ir tik gaiši un skaisti! Man ļoti patīk dizains. No vienas puses, ir izdevies saglabāt autentiskumu un atpazīstamību, no otras – viss ir jauns, priecē acis,” atzīmēja pircēja. Netālu stāvošs vīrietis saka “Tagad tirgus izskatās tā, kā Eiropā un arī sortiments ir eiropeisks,” uzreiz piemetinot, ka jau pamanījis ēdināšanas zonā vietu, kuru pēc darba plāno apmeklēt biežāk.

Foto: Riga.lv

Pirmajā dienā jaunajā darba vietā pārdevējus pilda dažādas emocijas. Irina, kas strādājusi piena paviljonā 20 gadus, saka, ka pārdzīvo patīkamu stresu. Viņa jau iepriekš pastāvīgajiem klientiem teikusi, kur turpmāk tirgosies, tāpēc pirmie apmeklētāji pie viņas letes jau stāvējuši pirmajās atjaunotā paviljona atvēršanas minūtēs.

Artūrs, kas pārdod medu no Madonas dravām, vēl tikai izliek savu preci. Viņš saka, ka par viņa preci aktīvi interesējas ārzemnieki, bet ir tie, kuri nez kāpēc gandrīz nekad nepērk šo produktu: vācieši un spāņi.

Foto: Riga.lv

Dzīvespriecīgā Silvija pārdod dažādu veidu maizi. Pie viņas un kolēģiem jau izveidojusies rinda. Arn sešām rokām ir teju par maz, lai pagūtu izlikt aromātiskās maizes un maizītes vitrīnās. Silvijai ļoti patīk gan tirdzniecības vieta, gan jaunās letes. No visa sortimenta pašai sievietei visvairāk patīk visvienkāršākais Limbažu “ķieģelītis”. Oksana tirgo vietējo piena produkciju. Saka, ka ir sajūsmā par jaunajām saldētavām – tas pienam, sieram, sviestam un citiem produktiem, kuri ātri bojājas, ir ļoti svarīgi.

Foto: Riga.lv

Tirgū ir arī tūristiem paredzētas vietas, kur iegādāties suvenīrus, tostarp arī ēdamus. Piemēram, Raimonds tirgo kaņepju eļļu un citu kaņepju produkciju, kas, kā apliecina ražotājs, palīdz stiprināt imunitāti, samazināt asinsspiedienu un ārstē citas kaites. Ārzemnieki skaisti iepakotās burciņas pērk ļoti daudz!

To, kā aizvadīta pirmā diena Rīgas Centrāltirgus gastronomijas paviljonā, varat apskatīt mūsu foto reportāžā!

Fotogalerija: