Rīgā durvis vērs pirmais gastrotirgus Baltijā

1. Februāris

2.februārī 18:00 tiks atvērts Centrālais Gastro Tirgus, kas ir pirmais iekštelpu gastrotirgus Baltijā. Vairāk nekā 20 dažādi ēdinātāji un 2 bāri piedāvās viesiem plašu starptautisko un vietējo ēdienu klāstu.


Idejas autors Viktors Ravdive stāsta: “Centrālais Gastro Tirgus ir sarežģītākais projekts, kuru ir nācies īstenot; Latvijā nevienam nav pieredzes šādu projektu realizēšanā. Un tomēr mums viss ir izdevies, un visa komanda ir priecīga, ka Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem tiks atklāta jauna vieta, kur baudīt dzīvi un gardu maltīti!”

Centrālais Gastro Tirgus koncepts paredz, ka visi ēdieni tiek gatavoti uz vietas apmeklētāju acu priekšā un katra no vietām piedāvā savu ēdienkarti. Piedāvājums ir dažāds: grila restorāns, burgeri un picas, zupas un pelmeņi, hotdogi un suši, Āzijas street food piedāvājums, ēdieni tempurā, vistas gaļas ēdieni, pašmāju iecienītas receptes un daudzi citi.

Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks pozitīvi vērtē gastrotirgus izveidi: “1930. gadā Rīgas Centrāltirgus tika atzīts par lielāko Eiropā un 1931. gadā – par to laiku modernāko tirgu. Centrālā Gastro Tirgus izveide ir mūsdienīgs risinājums; esam pārliecināti par pareizā ceļa izvēli, lai attīstītu mūsdienīgu vidi un izveidotu vietu, kur satiktos Rīgas gardēži”.

Centrālā Gastro Tirgus kopējā platība ir 1079,6 m2 ar 380 sēdvietām; tas atrodas renovētajā Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā. Centrālā Gastro Tirgus darba laiks būs no plkst. 10.00 rītā līdz plkst. 22.00 vakarā, bet piektdienās un sestdienās gastrotirgus strādās līdz plkst. 02.00 naktī. Šeit tiks rīkotas mūziķu un dīdžeju uzstāšanās, pasākumi un citas aktivitātes.

Gastronomijas paviljona un Centrālais Gastro Tirgus oficiālā atklāšana notiks 9.februārī plkst. 15:00. Atklāšanas laikā ir paredzēta izklaides programma, mūzika, radošā darbnīca bērniem un īpašais vakara viesis.

Foto: publicitātes