Kur Rīgas Centrāltirgū iegādāties īstas austrumu garšvielas?

29. Augusts

Mēs turpinām izpētīt Rīgas Centrāltirgus krāšņumu. Bez visiem labi pazīstamajiem paviljoniem, šeit ir atrodami arī mazi “tematiskie” stūrīši.


Piemēram, piena paviljonā atrodas siera veikaliņš, bet gaļas paviljonā jau gandrīz trīs gadus ir atvērta austrumu garšvielu lete. Šeit ir iespējams iegādāties vairāk nekā simts veidu garšvielas un maisījumus, kuri tiek ievesti no Azerbaidžānas, Gruzijas un Uzbekistānas.

Foto: Riga.lv

Auduma maisos – pupiņas, aunazirņi un zirņi, kas ievesti no dienvidu valstīm, “devzira” rīsi, plaukstos – augstākās kvalitātes Azerbaidžānas zaļā tēja, nerafinēta saulespuķu eļļa, Himalaju sāls.

Foto: Riga.lv

Un vēl saldumi! Čurčhela, kaltētas melones ar riekstiem, baklava – izvēlēties ir grūti! Bet, pats galvenais, ka tas viss patiešām ir ļoti gards.

Foto: Riga.lv

Kamēr ārā vēl ir silts laiks, visbiežāk tiek pieprasītas piedevas šašlikam un plovam. Bet darbinieki cenšas piemeklēt nepieciešamās garšvielas katram individuāli. Ja gatavojaties sautēt liellopa gaļu, jums piedāvās piedevu gaļai, koriandru, papriku, melnos piparus, sumaku, pētersīļus, rozmarīnu, šķipsniņu bazilika, un tādējādi tiks iegūts ideālais garšvielu maisījums.

Foto: Riga.lv

Lai iemācītos veikli izprast garšvielas, nepieciešams ne tikai mācīties, bet arī patstāvīgi izrādīt interesi, nogaršot visu pašam. Tāpēc klienti atgriežas šeit atkal un atkal.

Foto: Riga.lv

Siltajā gada laikā vienmēr ir pieprasītas garšvielas šašlikam. Bet aktīvi tiek pirkts arī maisījums plovam. Starp citu, šeit iespējams iegādāties arī īpašus rīsus, kas paredzēti šim ēdienam, piemēram, jau minētie “devzira”.

Foto: Riga.lv

Bez jau minētā Himalaju sāls un nerafinētas saulespuķu eļļas, populārs ir arī sezams, kuru ēdienu gatavošanā aktīvi izmanto veģetārieši. Tas parasti ir pakistāņu un irāņu virtuves pamats.

Foto: Riga.lv

Slēgtā iepakojumā garšvielas var saglabāt savas garšas kvalitātes veselus trīs gadus. Atvērtā veidā tās, protams, “izgaro” ātrāk. Bet šeit, “Austrumu garšvielās” tās nepagūst to izdarīt, jo tās izpērk. Un reizi divos mēnešos piedāvājums tiek atjaunots.

Foto: Riga.lv

Ja steidzaties, garšvielas tiks samaltas un sajauktas elektriskās kafijas dzirnaviņās, bet, ja nedaudz uzkavēsities – piestiņā, kas ļaus saglabāt izteiktāku aromātu.