Kur Rīgas Centrāltirgū iegādāties garšvielas?

5. Oktobris

Jau pastāstījām, kur Rīgas Centrāltirgū iespējams nopirkt īstas austrumu garšvielas. Bet ne visi saviem ēdieniem vēlas pievienot tik daudz oriģinālu garšvielu. Klasikas piekritējiem – veikals “Mango garšvielas”, kas atrodas Zivju paviljonā.


Pats galvenais – uzņēmuma pamata darbība ir garšvielu vairumtirdzniecība. Tādēļ šajā letē, jeb, pareizāk varbūt būtu teikt – dvēseles un garšas kārpiņu svētkos – cenas ir ievērojami daudz zemākas, nekā jebkurā veikalu tīklā un kvalitāte var būt pat vairākas reizes labāka.

Foto: Riga.lv

Izvēle ir milzīga. Turklāt šeit atrodami arī maltie garšvielu maisījumi, kas tiek gatavoti uz vietas. Tiek izmantotas arī receptes no padomju laikiem, piemēram, maisījums brētliņām vai siļķei, un, protams, jaunas kombinācijas, kas izstrādātas jau ar mūsdienu tehnoloģijām.

Foto: Riga.lv

Vispieprasītākās: tadziki, kā piedeva krējumam, kentuki, ko ķiploka vietā pievieno putnu gaļas ēdieniem, olām un siera salātiem. Populāras ir arī godži ogas,  kas ziemas soļankai dāsni piešķir tai nepieciešamo skābumu. Populārs ir arī kardamons: tas tiek pievienots gan kafijai, gan gaļas ēdieniem.

Foto: Riga.lv

Visi zaļumi ir pieejami arī kaltētā veidā: no pētersīļiem un dillēm līdz Provansas garšvielām, unikālajam safrānam, muskatriekstiem un kaltētiem burkānu un tomātu gabaliņiem, ko pievienot zupām.

Foto: Riga.lv

Vai žāvēti jūras kāposti – tās ir aļģes, kas ir piesātinātas ar jodu. Ja tās ievieto ūdenī, tās piebriest un uz to bāzes var pagatavot brīnišķīgus salātus.

Foto: Riga.lv

Все виды перца, включая очень нежный розовый, жареный лук, дольки чеснока, смесь трав, ваниль и палочки корицы для выпечки. Самое главное, что продавцы-консультанты прекрасно разбираются в теме и готовы подсказать и советом, и рецептом. Вот мы, допустим, узнали, что молотый лавровый лист можно добавить в фарш для котлеты. Говорят, пальчики

Foto: Riga.lv

Visu veidu pipari, ieskaitot ļoti maigos rozā piparus, cepti sīpoli, ķiploku daiviņas, zālīšu maisījumi, vaniļa un kanēļa miza plātsmaizēm. Pats galvenais, ka pārdevēji – konsultanti lieliski orientējas garšvielās un ir gatavi palīdzēt gan ar padomiem, gan receptēm. Mēs, piemēram, uzzinājām, ka maltu lauru lapu var pievienot kotlešu maltajai gaļai. Saka, ka esot ļoti gardi!

Foto: Riga.lv

Foto: Riga.lv

Foto: Riga.lv

Foto: Riga.lv

Foto: Riga.lv

Foto: Riga.lv

Foto: Riga.lv

Foto: Riga.lv