Iegādājamies maizi Rīgas Centrāltirgū!

4. Oktobris

Maize ir visa pamatā un meklēt to vislabāk doties uz Rīgas Centrāltirgu. Turklāt ne šur tur, bet gan dārzeņu paviljonā. Vietas izvēle miltu produktiem nešķiet tā loģiskākā, bet tā tas iegājies vēsturiski.


Pašā stūrī, starp kafejnīcu un sālījumu, marinējumu letēm, atrodas neliels veikaliņš “Svētes maize”. Galvenā īpatnība – viss ir dabīgs, kā mājās gatavots un nekādu E-vielu.

Foto: Riga.lv

Bez maizes šeit atrodamas piedevas, medus, latviešu ražotāju mājas ievārījumi. Ir arī milti un graudaugi. Milti, piemēram,  ražoti, nepievienojot nekādu ķīmiju ne graudaugu augšanas, ne to malšanas laikā.

Foto: Riga.lv

“Svētes maize” arī paši miltus maļ: iepērk bioloģiskus graudus un gatavo miltus, tostarp arī jauc. Piemēram, šeit var atrast pat griķu mannu!

Foto: Riga.lv

Galvenā garšvielu īpatnība – tās nesatur sāli. Tiek uzskatīts, ka apzinīgi cilvēki sāls daudzumu uzturā samazina vai pārtrauc to lietot vispār. Tāpēc piedevas dod tikai dabīgu garšu un smaržu. Gaļai, maizes cepšanai, zivīm un sēnēm – izvēle nav ļoti liela, taču ir pilnīgi pietiekama.

Un pats galvenais, protams, ir pati maize. Pati ražotne atrodas Jelgavas rajonā, kur katru dienu cep maizi, kēksus, pīrāgus un cepumus. Tas viss tiek piegādāts uz Rīgu, jo īpaši uz Rīgas Centrāltirgu.

Baltmaize, maize no divu veidu miltiem, rudzu maize ar ķimenēm, rudzu maize ar klijām un sēklām, sēklu maize bez miltiem – izvēlēties iespējams jebkurai gaumei un rocībai.

Foto: Riga.lv

Foto: Riga.lv

Foto: Riga.lv

Foto: Riga.lv

Foto: Riga.lv

Foto: Riga.lv