Brokastis skolēnam: receptes no LIVE RIGA restorānu šefpavāriem

3. Oktobris, 2017

Praktiski visās ģimenēs, kurās ir skolēni, rīts iesākas vienādi: “ātrāk, apģērbies, kur ir mugursoma, uzvelc cepuri, vai dienasgrāmatu paņēmi?”. Piedevām mazajiem gardēžiem vēl jāpasniedz brokastis. Un nevis putra vai auzu pārslas katru dienu, bet jāpiedāvā dažādība. Un vislabākajā variantā – lai brokastis būtu veselīgas un viegli pagatavojamas. Padalāmies ar veselīgu, lētu un gardu brokastu receptēm bērniem, kuras piedāvā restorānu – Live Riga partneru šefpavāri. Pamēģiniet – šie ēdieni patiešām ir viegli un ātri pagatavojami!


Pankūkas ar āboliem no restorāna “Locale” šefpavāra Alekseja Revina

Foto: Riga.lv

Sastāvdaļas: kviešu milti – 1 kg., olas – 3 gab., āboli (pēc jūsu izvēles) – 200 g., sāls – 1 tējkarote, cukurs – 1 ēdamkarote, vaniļas cukurs ½ tējkarote, sausais raugs – 2 tējkarotes, piens – 400 grami, augu eļļa – 100 grami.

Pagatavošana. Uzkarsējiet pienu līdz aptuveni 30 grādiem pēc Celsija, pievienojiet raugu un cukuru. Sajauciet miltus, pienu, vaniļas cukuru un sāli un šim maisījumam pievienojiet pienu. Notīriet ābolus, sarīvējiet tos vai smalki sagrieziet un pievienojiet iegūtajai masai.

Foto: Riga.lv

Novietojiet mīklu sausā vietā, nosedzot trauku ar pārtikas plēvi vai vāku. Atstājiet tik ilgi, kamēr masa ir uzbriedusi aptuveni divas reizes. Ja no rīta tam nav laika, tad mīklu var pagatavot vakarā un uzglabāt to ledusskapī. Uzkarsējiet pannu, uzlejiet augu eļļu, cepiet nelielas pankūkas. Mazajam klientam pankūkas var pasniegt dažādi: ar krējumu, medu vai ievārījumu.

Tortiljas ar biezpienu, zaļumiem un dārzeņu čatniju no restorāna “B-bārs” šefpavāra Romāna Morozova

Sastāvdaļas: olīveļļa – 1 ēdamkarote, kviešu tortiljas – 2 gab., biezpiens – 120 g., zaļumi – 10 g. Čatnijam: ķiršu tomāti – 2 gab., gurķis – ½ gab., sarkanais redīss – 1 gab., olīveļļa – 10 g., zaļumi – 5 g. Sāls, pipari – pēc garšas.

Pagatavošana. Eļļu uzkarsē uz vidējas liesmas. Vienu tortilju silda 1 minūti, pēc tam tajā ieliek biezpienu, izsmērē to pa visu virsmu un apkaisa ar zaļumiem. Pēc tam virsū uzliek otro tortilju, lai sanāktu tāds kā sendvičs. Ar lāpstiņu uz pannas apgriež otrādi un cep 1-2 minūtes, kamēr tas vēl nav piededzis. Tortilju noliek uz dēlīša un sagriež gabaliņos. Čatnijs. Dārzeņus sagriež mazos kubiņos, zaļumus sasmalcina. Samaisa, sajauc ar eļļu un garšvielām. Pasniegt nekavējoties. Labu apetīti!

Ogu pastēte no restorāna “Storano” šefpavāres Daces Gribustes.

Foto: Riga.lv

Sastāvdaļas: žāvētas dzērvenes – 50 g., žāvētas plūmes – 50 g., žāvētas aprikozes – 50 g., rozīnes – 50 g., lazdu rieksti – 50 g., medus – 2 ēdamkarotes.

Pagatavošana. Visas sastāvdaļas ūdenī mērcē apmēram 10 minūtes. Nolej ūdeni. Pievieno lazdu riekstus. Visas sastāvdaļas samaļ blenderī, pievieno divas ēdamkarotes medus. Masu var smērēt uz grauzdētas tostermaizes, krekeriem vai galetēm.