Ar ko Rīgas restorāni savus viesus iepriecina ziemā?

Ziemas sezonā Rīgas restorāni, LIVE RIGA partneri atkal atjaunojuši ēdienkarti – vairākos no tiem šefpavāri ir izstrādājuši īpašas ziemas ēdienkartes, pievienojot pamatpiedāvājumam ziemas akcentus, daudzi restorāni nav aizmirsuši arī par karstajiem dzērieniem. Kaut gan, skatoties uz laika apstākļiem, biežāk tomēr gribas kaut ko spilgtu un saulainu, taču arī šim gadījumam Rīgas restorāni ir izdomājuši, kā pacienāt savus viesus.


Foto: publicitātes

Restorāna “Locale”,  šefpavārs Andrea Bresāns savās receptēs apvienojis labākos Latvijas ziemas sezonas un Vidusjūras reģiona produktus. Tāpēc tiem, kas vēlas gremdēties atmiņās par saulaino Itāliju, vienlaikus neaizmirstot arī par vietējām delikatesēm noteikti jāiegriežas šeit. Vēlaties picu? Lūdzu, šeit ir vairāk nekā 20 varianti, ieskaitot pašu populārāko – Primavera ar Parmas šķiņķi, Parmezānu, mocarellu, rukolu un ķiršu tomātiem. Vairāk nekā 10 pastu veidi – arī jūsu izvēlei. Īpaši iesakām nogaršot Lingvīni ar chorizo desu Neapoles mērcē ar Parmezānu. No jūras veltēm pastāvīgie apmeklētāji visbiežāk pasūta mīdijas krējuma mērcē ar ingveru, baltvīnu, ķiplokiem un kūpinātu papriku. Bet no karstajiem ēdieniem noteikti nogaršojiet sarkanvīnā sautētus teļa vaigus ar saldajiem tomātiem, čili pipariem un kartupeļu biezeni. Bārā šīs sezonas galvenais hits ir karstais dzēriens, kas sastāv no vodkas ar smiltsērkšķiem, apelsīnu sulas, rozmarīna, medus un ingvera.


Foto: publicitātes

Pievērsiet uzmanību restorāna “Etage” piedāvājumam. Ziemas banketa ēdienkartē šeit iekļauti 8 uzkodu veidi: no tradicionālajiem salātiem – gaļas salātiem un “siļķes kažokā” līdz neparastām kanapē maizītēm ar biešu sulā marinētu lasi “Gravad Lax” un vēja kūkām ar vistas pastēti un dzērveņu ievārijumu. Pastinaka krēmzupa ar jēra gaļu un gailenēm, karstais ēdiens – vistas fileja ar lēcām, saknēm un spinātiem sarkanvīna mērcē vai menca ar burkānu biezeni, kastaņiem un bekonu. Kā arī deserti – “Petit Gâteau” ar citrusa uzpūteni, upeņu “Ganache” un mandeļu – šokolādes “Dacquoise” ar biskvītu.


Foto: publicitātes

"Rivieras" ēdienkartē atrodami daudzi ēdieni, kas jo īpaši baudāmi ziemas sezonā. Pirmkārt gribētos izcelt siltās zupas, īpaši Topinambūru krēmzupu ar ceptām baravikām, melnajām ziemas trifelēm un trifeļu eļļu un Muskatķirbja krēmzupu ar pīles kājiņas konfitu, ceptiem kastaņiem un ķirbja sēklu eļļu.  Restorāna ēdienkartes dažādošanai šefpavārs Jānis Sokolovskis veido  īpašos piedāvājumus, kuru pagatavošanā tiek izmantoti sezonas produkti.

Viesi īpaši iecienījuši garšaugu sālī ceptu biešu carpaccio ar vīnā vārītu bumbieri, dzērveņu - ābolu salsu un karamelizētu kazas bouche sieru, kas ir veģetārs ēdiens. Un tad ir trīs ziemas sezonas produkti, kurus īpaši gribas izcelt «Rivieras» piedāvājumā.  Decembrī sākās foreļu ikru sezona. «Rivierā» ikrus paši sāla un marinē baltvīnā ar estragonu un šalotes sīpoliem. Ikrus pievieno greznajām Jūras velšu uzkodu platēm un daudziem citiem ēdieniem. Vēl gards un interesants produkts ziemas sezonā ir artišoks. Šefpavāra īpašajā piedāvājumā ir gan artišoku krēmzupa ar kartupeļu - trifeļu biezeni, gan olīveļļā cepti artišoki. Šos ēdienus lieliski papildina ikri un auksti kūpinātais lasis. Un pēdējais un īpašākais sezonas produkts ir ziemas trifele! Šo delikatesi pasniedz ar krāsnī saceptu kartupeli, bechamel mērci un violeto kartupeļu biezeni. Kā arī tā lieliski iederas daudzos citos ēdienos - pastā, risotto, liellopa carpaccio.

Foto: publicitātes

«Rivieras» bārā noteikti nogaršojiet ingvera tēju, kas apvieno daudzas garšas vienā - ingvera siltumu, citrusu augļu spirgtumu, medus saldumu un piparmētru svaigumu. Katru gadu Tukumā tiek iegādātas cidonijas, kas šeit tiek sagatavotas īpašā sīrupā. Tādēļ arī dzēriens “Zelta cidonija” noteikti jānogaršo.


Foto: publicitātes

Restorāns “Planeta Sushi” aicina papildināt savu ziemas atpūtu ar jaunām un citādām garšas izjūtām. Pat japāņi un japāņu virtuves gardēži ir atzinuši, ka tieši šeit tiek pasniegta visgardākā Ramen zupa: pavāri gatavo īpašu buljonu, kas tiek vārīts vairākas stundas, tādējādi panākot ļoti bagātīgu garšu. Ēdienkartē tiek piedāvāti 4 Ramen zupas veidi: ar cūkgaļu, pikantā zupa ar cūkgaļu, ar jūras veltēm un ar vistu. Īpaši pieprasīta ir Ganso Tonokotsu Ramen: kviešu nūdeles Tonkotsu buljonā, īpaši pagatavota cūkgaļa Tjasu, sojas dzinumi, zaļie lociņi un kukurūza, citrusu etiķis Ponzu, nori un Nitamago ola. Savukārt tiem, kas vēlas sasildīties ne tikai ar zupu, bet arī ar kaut ko stiprāku, iestāde piedāvā aptuveni 10 karsto kokteiļu veidus – gan ar viskiju, gan ar rumu, sarkanvīnu, kā arī bezalkoholiskos.


Foto: publicitātes

Restorāns “Kaļķu vārti” patiešām ir vārti, caur kuriem var nonākt ēdienu pasaulē, kur izbaudīt aromātu spēles un nobaudīt dabīgus un veselīgus produktus, jo iestāde ir sabiedriskās kustības “Brīvs no ĢMO” locekle.

Restorāna šefpavāre Inga Cīrule ar pavāru komandu ziemas sezonā iesaka nobaudīt šādus ēdienus: kā uzkodas jums piedāvājam ceptas pīļu sirdis ar rāceņu biezeni, ceptām auzu pārslām un zemā temperatūrā  gatavotiem lapu kāpostiem, pamatēdienā - lai jums garšo cepta briežgaļas karbonāde ar miežu putraimu biezputru, sekstainajām gailenēm, marinētām bietēm, pīlādžu želeju un sarakanvīna mērci. Un desertam obligāti pasūtiet rupjmaizes biskvītkūku ar ābolu krēmu, piparkūku saldējumu un brendija ķiršu mērci. Protams, iestādes ēdienkartē ir ne mazums interesantu ēdienu, taču nekas tā nevar uzlabot ziemas vakaru kā draugu kompānija vai romantiska tikšanās ziemas noskaņās.


Apskatos no riga.lv iekļauti tikai restorāni, kafejnīcas un bāri, kas ir Live Riga un Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) partneri. Apskati netiek publicēti komerciāliem nolūkiem.