10 vietas, kuras ir vērts apmeklēt Pavasara Rīgas restorānu nedēļā

18. Aprīlis

No 22. līdz 28. aprīlim Rīgā noritēs Pavasara Rīgas restorānu nedēļu, kurā dalību pieteikuši jau 52 Rīgas restorāni. Piedāvājam jums iepazīties ar 10 "Live Riga" restorānu piedāvājumu, kas jūs varētu ieinteresēt vairāk par citiem.


Šoreiz uzsvars tiks likts uz pavasara garšu paleti - restorāni gatavos ēdienu, sekojot šā gada krāsu tendencēm. Uzkodā, pamatēdienā un desertā dominēs sezonas aktuālākās krāsas - sārtā ekspresija, karaliskais korallis, vēsais baziliks, cukīni akvarelis, saulainais citrons un divdomīgā aprikoze.

Ar pilnu pasākuma dalībnieku sarakstu un piedāvājumiem var iepazīties šeit.

Cena: 15 eiro

Restorāna “annas dārzs” piedāvājums  

Foto: publicitātes

Uzkoda

Griķu miltos fritēta salaka vai rostbifs, lakšu pesto, marinēti burkāni, pašceptas augļu maizes grauzdiņi

Pamatēdiens

Lēni gatavota cūkas pavēdere ar ceptu sīpolu biezeni, nātru - skābā krējuma putām, kresēm

vai

Pērļu grūbas gatavotas buljonā, ar līdaku, mīdijām un garšaugiem

Deserts

Bazilika muss, zemeņu saldējums, biskvīts, bezē, zemeņu ledene

Restorāna “B-BĀRS” piedāvājums  

Uzkoda

Biešu krēms ar reņģu ikriem un biezpiena cepumiem

Pamatēdiens

Liellopu fileja cepta priežu pumpuros ar melno kartupeļu biezeni un citronmelisas sviesta mērci (izturēta 60 dienas)

vai

Zirņu pikas ceptas sviestā un lakšos ar krēmsieru (veģetārais)

Deserts

Dzērveņu sorbets tapiokas pērlītēs 

Restorāna “BON VIVANT” piedāvājums  

Foto: publicitātes

Uzkoda

Svilināta skumbrija ar biešu un seleriju sakņu remulādi ar ķimenēm un rīvētu rudzu maizi

Pamatēdiens

Marinēta sautēta upes forele ar kartupeļu bazilika biezeni un baltvīna saldā krējuma mērci

Deserts

Burkānu kūka ar biešu-pistāciju krēmu un zemeņu sorbetu

Restorāna “ČARLSTONS” piedāvājums

Uzkoda

Grilēta austere

Pārlieta ar saldskābu dzelteno tomātu mērci, nelielu devu ķimeņu uzlējuma, pārkaisīta ar svaigi rīvētu cieto sieru

Pamatēdiens

Ar alkšņu malku dūmotas teļa ribas

Noturētas vieglā ābolu etiķa un svaigo loku marinādē, glazētas ar griķu medu, pasniegtas ar kartupeļu – sparģeļu – zaļo zirnīšu grūdeni un piparmētru eļļā marinētiem redīsiem

Deserts

Baltās šokolādes un skābā krējuma deserts

Ar grauzdētiem lazdu riekstiem, rabarberu kraukšķi un putotu aveņu mērci  

Restorāna “C.U.T.” piedāvājums

Foto: publicitātes

Uzkoda

Zaļie lapu salāti ar kūpinātu skumbriju, selerijas kātiem, redīsiem, kūpinātu eļļas sniegu, aveņu etiķa kaviāru un čimičuri mērci

Pamatēdiens

Lēni gatavota teļa stilba daļa ar sakņaugiem un sarkanvīnu, pasniegta ar sīpolu un puravu biezeni, kvinoju, lecām, pērļu kuskusu un buljona mērci

Deserts

Burkānu kārtainā kūka ar Latvijas meža ogu gēlu, marmelādi un šokolādes skaidiņām

Cena: 20 eiro

Restorāna “3” piedāvājums

Uzkoda

Sālīts zandarts ar lakšu krēmu un marinētiem jaunajiem kāpostiem

Pamatēdiens

Sautēta vērša aste ar murķeļu glazūrmērci un jaunajiem kviešiem

vai

Mannā ar jaunajiem kviešiem un priežu čiekuriem

Deserts

Viss no rabarbera

Restorāna “APRIKA” piedāvājums

Foto: publicitātes

Uzkoda

Kūpināts asaris vafeļu turziņā

Ragāru pļavas un meža salāti, lakšu majonēze, marinēta paipalas ola

Pamatēdiens

Cūkgaļas karbonādes un caraudža cepetis ar rabarberu čatniju, ābolu sulas sīrupa glazūra, kūpināta auzu sakne, cepti redīsi

vai

Cepti ziedkāposti un svaigi zaķkāposti, ziedkāpostu kuskuss, biezenis ar pašu gatavotu kariju, zirnīši ar piparmētru

Deserts

Rabarberu un riekstu bezē Napoleons, jauno burkānu saldējums, zemenes, kakao drupinājums ar sāli

Restorāna “ENTRESOL” piedāvājums  

Uzkoda

Knapas

Grauzdēta biezpiena maize ar auksti kūpinātu skumbriju un zaķskābenēm

Bukstiņputra ar strausa basturmu un kaņepju sēklām

Dārzeņu tinums ar siera kaviāru un mārrutkiem

Pamatēdiens

Tvaicēta palijas fileja ar vītinātām biešu lapām, batāti, redīsiem un burkānu putām

vai

Sutināti kazas medaljoni ar kāpostu, pētersīļu bulguru, sparģeļiem un kumina mērci

Deserts

Rabarbers ar karamelizētu auzu saldējumu un safrāna gēlu

Restorāna “kolonāde. mūsu stāsti” piedāvājums

Foto: publicitātes

Uzkoda

Trusis no Z/s”Indrāni”  

truša gaļas terīne, truša aknu pastēte, cidoniju sīrupā marinēti āboli, piecu graudu plācenis, mārrutku ajoli

Pamatēdiens

Dūmota stores fileja

tvaikota purava-jūras aļģu rolāde, melno pupiņu marinādē izturēti gurķi, upes zivju bisks

Deserts

Aveņu krēmkūka

bišu muižas „Upeslāči” medus, cirtrona bizē, sarkanā bazilika saldējums

Restorāna “ST.PETRUS” piedāvājums

Uzkoda

Salāti ar Rīgas melnā balzama marinādē kūpinātu lasi

Pamatēdiens

Jēra mēles konfits ar gruboto un sezonas dārzeņiem, pasniegts ar meža ķiploku majonēzi

Deserts

Karameļu tarte ar apceptām aprikozēm, estragonu un žāvētu plūmju-rupjmaizes musu

Tāpat piedāvājam jums iepazīties ar pilnu restorānu sarakstu un to ēdienkartēm šeit.


Riga.lv apskatos iekļauti tikai restorāni, kafejnīcas un bāri, kas ir Live Riga un Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) partneri. Apskati netiek publicēti komerciāliem nolūkiem.